Thursday, 26 September 2013

Date squares
 Source: My recipe, Nicole, Shwapping Circle

I made some last night and thought I would share with you my own recipe Most recipes suggest to put sugar along with the dates, but I don't add sugar, dates are sweet enough!!
These were also a big hit when I had my catering service and was Piccolo Grande's best seller

Date Filling:
- 3 cups pitted and chopped
- 1 cup and half of water or more as needed

Crisp:
- 2 cups rolled oats, quick-cooking
- 1 1/4 cup all-purpose flour
- 1 cup brown sugar
- ¼ tsp. tsp baking soda
- 1 cup butter or margarine (butter is the best!))


Directions:

1. Place rack in center of oven. Preheat oven to 350F. Line a square baking dish 20 cm (8 inches) with parchment paper or just grease your dish with butter.


Filling

1. In a saucepan, boil the dates and water and simmer for about 5 minutes, stirring constantly with a wooden spoon until the dates are pureed. Let cool.


Crisp:

1. In a bowl, combine oats, flour, brown sugar and baking soda. Add butter and mix well.

2. Spread half of the crisp in the pan and press firmly. Spread the date mixture. Cover with remaining crisp and press lightly. Bake about 35 minutes or until crisp is golden brown. Cool on a wire rack, remove from pan and cut into 16 squares.


source: My recipe
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Mes carrés aux dattes, ma recette, ma photo ~ Nicole, Shwapping Circle


Garniture aux dattes:
- 3 tasses de dattes dénoyautées et hachées
- 1 tasse et 1/2 d’eau ou plus au besoin

Croustillant
- 2 tasses flocons d’avoine à cuisson rapide
- 1 tasse 1/4 de farine tout usage
- 1 tasse de cassonade
- ¼ c. à thé de bicarbonate de soda
- 1 tasse de beurre ou margarine (beurre est le meilleur sans doute!)


Préparation

1. Placer la grille au centre du four. Préchauffer le four à 350 °F. Tapisser un plat de cuisson carré de 20 cm (8 po) de papier parchemin ou simplement graisser votre plat

Garniture
1. Dans une casserole, porter à ébullition les dattes et l’eau et laisser mijoter environ 5 minutes en remuant constamment à la cuillère de bois jusqu’à ce que les dattes soient réduites en purée. Laisser tiédir.

Croustillant

1. Dans un bol, mélanger les flocons d’avoine, la farine, la cassonade et le bicarbonate de soude. Ajouter le beurre et bien mélanger.

2. Répartir la moitié du croustillant dans le plat de cuisson et presser fermement. Y étaler le mélange de dattes. Couvrir avec le reste du croustillant et presser légèrement. Cuire au four environ 35 minutes ou jusqu’à ce que le croustillant soit bien doré. Laisser refroidir sur une grille, démouler et couper en 16 carrés.

1 comment:

  1. Saluit Nicole, je suis une tres grande fan de votre page sur facebook mais malheureusement la page n'existe plus sur facebook :(

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