Date squares
Source: My recipe, Nicole, Shwapping Circle
I made some last night and thought I would share with you my own recipe Most recipes suggest to put sugar along with the dates, but I don't add sugar, dates are sweet enough!!
These were also a big hit when I had my catering service and was Piccolo Grande's best seller
Date Filling:
- 3 cups pitted and chopped
- 1 cup and half of water or more as needed
Crisp:
- 2 cups rolled oats, quick-cooking
- 1 1/4 cup all-purpose flour
- 1 cup brown sugar
- ¼ tsp. tsp baking soda
- 1 cup butter or margarine (butter is the best!))
Directions:
1. Place rack in center of oven. Preheat oven to 350F. Line a square
baking dish 20 cm (8 inches) with parchment paper or just grease your
dish with butter.
Filling
1. In a saucepan, boil
the dates and water and simmer for about 5 minutes, stirring constantly
with a wooden spoon until the dates are pureed. Let cool.
Crisp:
1. In a bowl, combine oats, flour, brown sugar and baking soda. Add butter and mix well.
2. Spread half of the crisp in the pan and press firmly. Spread the
date mixture. Cover with remaining crisp and press lightly. Bake about
35 minutes or until crisp is golden brown. Cool on a wire rack, remove
from pan and cut into 16 squares.
source: My recipe
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Mes carrés aux dattes, ma recette, ma photo ~ Nicole, Shwapping Circle
Garniture aux dattes:
- 3 tasses de dattes dénoyautées et hachées
- 1 tasse et 1/2 d’eau ou plus au besoin
Croustillant
- 2 tasses flocons d’avoine à cuisson rapide
- 1 tasse 1/4 de farine tout usage
- 1 tasse de cassonade
- ¼ c. à thé de bicarbonate de soda
- 1 tasse de beurre ou margarine (beurre est le meilleur sans doute!)
Préparation
1. Placer la grille au centre du four. Préchauffer le four à 350 °F.
Tapisser un plat de cuisson carré de 20 cm (8 po) de papier parchemin ou
simplement graisser votre plat
Garniture
1. Dans
une casserole, porter à ébullition les dattes et l’eau et laisser
mijoter environ 5 minutes en remuant constamment à la cuillère de bois
jusqu’à ce que les dattes soient réduites en purée. Laisser tiédir.
Croustillant
1. Dans un bol, mélanger les flocons d’avoine, la farine, la cassonade
et le bicarbonate de soude. Ajouter le beurre et bien mélanger.
2. Répartir la moitié du croustillant dans le plat de cuisson et
presser fermement. Y étaler le mélange de dattes. Couvrir avec le reste
du croustillant et presser légèrement. Cuire au four environ 35 minutes
ou jusqu’à ce que le croustillant soit bien doré. Laisser refroidir sur
une grille, démouler et couper en 16 carrés.

Saluit Nicole, je suis une tres grande fan de votre page sur facebook mais malheureusement la page n'existe plus sur facebook :(
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