Thursday, 26 September 2013


Sweet and Sour Chicken
source: My recipe, Nicole Shwapping Circle

adapted from: Mels Kitchen Cafe


Chicken Breading:
3-5 chicken breast
salt and pepper
1 cup cornstarch
2 eggs, beaten
1/3 cup canola oil

Rinse chicken, trim off fat or extras and then cut into 1 inch cubes. season with salt and pepper. Dip chicken into cornstarch and coat all the way and then into eggs. Heat oil in large skillet. Cook chicken until browned. Place in baking dish. 3 chicken breasts can be in a 9×9 but 5 chicken breasts fits better in a 9×13.

Sauce:
3/4 cups sugar
4 Tablespoons ketchup
1/2 cup white distilled vinegar

1 Tablespoon soy sauce
1 teaspoon garlic salt

Whisk until smooth. Then pour evenly over chicken. Turn chicken so the sauce gets on both sides and then put in the oven at 350 degrees for 15 minutes. turn chicken and then cook for 15 more minutes.
___________________________
Poulet aigre-doux


Breading de poulet:
3-5 poitrine de poulet
sel et poivre
1 tasse de fécule de maïs
2 oeufs battus
1/3 tasse d'huile de canola

Rincer le poulet, coupez la graisse ou extras, puis les couper en cubes de 1 pouce. Assaisonner avec le sel et le poivre. Tremper le poulet dans la fécule de maïs et enduire complètementet ensuite dans les œufs. Faire chauffer l'huile dans une grande poêle. Cuire le poulet jusqu'à coloration. Placer dans un plat allant au four. 3 poitrines de poulet peuvent être dans un 9 × 9 mais 5 poitrines de poulet s'intègre mieux dans un 9 × 13.

sauce:
3/4 tasse de sucre
4 cuillères à soupe de ketchup
1/2 tasse de vinaigre blanc distillé

1 cuillère à soupe de sauce soja
1 cuillère à café de sel d'ail

Fouetter jusqu'à consistance lisse. Puis verser uniformément sur le poulet. Tourner le poulet pour la sauce monte sur les deux côtés, puis mettre au four à 350 degrés pendant 15 minutes. retourner le poulet et cuire pendant 15 minutes.

No comments:

Post a Comment