Thursday, 26 September 2013

Make your own fondant and amazing cakes!!!!!



if you purchased this cake, it would most likely cost you about 100-150$, you can make this cake for less than $10...imagine the profit these people are making...it blows my mind!

tips and techniques:
http://www.wilton.com/decorating/fondant/

Fondant Storage
http://www.wilton.com/decorating/fondant/fondant-storage-chart.cfm

color charts
http://www.wilton.com/decorating/fondant/fondant-storage-chart.cfm

decorating techniques:
http://www.wilton.com/decorating/browse.cfm?cat=Fondant-Gum-Paste

Fondant recipe:
There are many fondant recipes out there, the one i always make is Buttercream fondant. This is a great rolled fondant recipe that tastes like buttercream icing. Add food coloring to create desired colors. This can be used for cakes and cookies. Enjoy taking your dessert to the next level... you'll "wow" your company! This recipe yiels 3 lbs of icing.

Ingredients

1 cup (250 mL) light corn syrup
1 cup (250 mL) vegetable shortening
1/2 tsp (2 mL) salt
1 tsp (5 mL) clear vanilla extract or almond extract
2 lbs confectioners sugar

Preparation

In a large bowl, stir together the shortening and corn syrup. Mix in the salt and vanilla or almond flavoring, then gradually mix in the sifted confectioners' sugar until it is a stiff dough.

If you are using a stand mixer, use the dough hook attachment. Otherwise, knead by hand.

If the dough is sticky, knead in more sifted confectioners' sugar until it is smooth.

Store in an airtight container at room temperature or in the refrigerator.

To use, roll out on a clean surface that has been dusted with sifted confectioners' sugar until it is 1/8 inch thick or thinner if you can. You can also roll out on a surface that has been covered with wax paper.

Drape over frosted and chilled cakes and smooth the sides down, or cut into strips to make bows and other decorations.

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Fondant:
Il existe de nombreuses recettes fondantes celui que je fais toujours, c'est au beurre fondant. C'est une excellente recette fondant roulé qui a le goût glaçage au beurre. Ajouter le colorant alimentaire pour créer des couleurs désirées. Ceci peut être utilisé pour les gâteaux et les biscuits. Profitez prendre votre dessert au niveau suivant ... vous "wow" votre entreprise! Cette recette donne 3 livres de fondant £ 3 de givrage.

ingrédients

1 tasse (250 ml) de sirop de maïs léger
1 tasse (250 ml) de shortening végétal
1/2 cuillerée à thé (2 ml) de sel
1 cuillerée à thé (5 ml) d'extrait de vanille claire ou d'extrait d'amande
2 livres sucre à glacer

préparation

Dans un grand bol, mélanger le shortening et le sirop de maïs. Mélanger le sel et la vanille ou d'amande puis incorporer peu à peu le sucre à glacer tamisé jusqu'à ce qu'il soit une pâte ferme.

Si vous utilisez un batteur sur socle, utilisez la fixation du crochet de la pâte. Sinon, pétrir à la main.

Si la pâte est collante, ajouter d'autre sucre à glacer jusqu'à ce qu'il soit lisse.

Conserver dans un contenant hermétique à la température ambiante ou au réfrigérateur.

Pour l'utiliser, rouler sur une surface propre qui a été saupoudrée de sucre à glacer tamisé jusqu'à ce qu'il soit 1/8 pouce d'épaisseur ou plus mince si vous le pouvez. Vous pouvez également rouler sur une surface qui a été recouvert de papier sulfurisé.

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