Thursday, 26 September 2013

Garlic Dill Pickles
source: My late mom's recipe
picture: Nicole, Shwapping Circle



Canning season is here These are super easy to do, few ingredients and they are really good The recipe belongs to my late mother and I thought it would be nice to share it with you today I hope you enjoy it as much as we do

For an additional interesting flavor, tuck a small dried hot red pepper into a jar or two

Ingredients

10-12 small pickling cucumbers (about 3pounds/1.5kg)
2 cups (500 mL) white vinegar
2 cups (500 mL) water
2 tablespoons (25 mL) pickling salt
4 heads fresh dill OR 4 teaspoons dill seeds (20 mL)
4 cloves garlic per pint (16 cloves in total)
2 cloves per pint (8 in total)

Preparation

Cut a thin slice from the ends of each cucumber. Meanwhile, combine vinegar, water & salt in a saucepan and bring to a boil.Remove hot jars from canner. Place 1 head fresh dill or 1 tsp (5 mL) dill seeds, 4 garlic cloves and 2 cloves into each jar; pack in cucumbers. Pour boiling vinegar mixture over cucumbers to within 1/2 inch (1 cm) of rim (head space). Process 10 minutes for pint (500 mL) jars and 15 minutes for quart (1 L) jars as directed for Longer Time Processing Procedure.

yields: 4 pints

Source: my mom's recipe, Nicole (Shwapping Circle)


Tip:
Garlic may turn blue or green in the jar. Nothing to be alarmed about, it is only the effect of the acid on the natural pigments in the garlic.

Notes:
This is in the Metric system. If you use the Imperial system, you will get less pints as indicated. You will probably end up with 3 pints instead of 4

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Ail cornichons à l'aneth

Souvent appelé cornichons casher de style, ce sont prompts à faire. Utilisez soit des petits concombres entiers ou coupés en quartiers les plus grands. Pour une saveur supplémentaire intéressante, rentrez un petit piment rouge séché dans chaque pot.

ingrédients

10-12 petits cornichons (environ 3pounds/1.5kg)
2 tasses (500 ml) de vinaigre blanc
2 tasses (500 ml) d'eau
2 cuillères à soupe (25 ml) de sel à marinades
4 têtes d'aneth frais ou 4 cuillères à café de graines d'aneth (20 ml)
4 gousses d'ail par pinte (16 clous de girofle au total)
2 gousses par litre (8 au total)

préparation

Coupez une fine tranche à partir des extrémités de chaque concombre. Pendant ce temps, mélanger le vinaigre, l'eau et le sel dans une casserole et porter à un boil.Remove bocaux chauds de la marmite. Placer 1 tête d'aneth frais ou 1 cuillerée à thé (5 ml) de graines d'aneth, 4 gousses d'ail et 2 clous de girofle dans chaque pot; paquet dans les concombres. Verser le mélange de vinaigre bouillant sur les concombres au 1/2 po (1 cm) du bord (espace de tête). Processus 10 minutes pour pinte (500 ml) bocaux et 15 minutes pour pinte (1 L) bocaux comme dirigé pendant plus longtemps Procédure de traitement.

Source: la recette de ma maman Nicole, Shwapping Circle et la photo de moi aussi :D
rendements: 4 pintes

Remarque:
L'ail peut virer au bleu ou vert dans le bocal. Rien d'alarmant, c'est que l'effet de l'acide sur les pigments naturels dans l'ail.

Les pintes sont indiquées dans le système métrique. Si vous utilisez le système impérial, vous aurez moins de pintes comme indiqué. Vous finirez probablement avec 3 litres au lieu de 4

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